איך מזהים שהילד מתמודד עם קשיים רגשיים?
כשאנחנו מביאים ילדים לעולם, אנחנו עושים זאת כדי להכניס אהבה חדשה לחיינו. אנו רוצים מישהו לאהוב אותו יצרנו אנו מתוך קרבה, במפגש ורצון להעביר את חיינו עם אדם שמשקף במידה מסוימת אותנו. ובכול זאת, כל אדם נולד שונה, עם צרכים אחרים, רגשות שונים ודרכי התנהגות שונות. לכול ילד יש דרך התמודדות אחרת עם העולם וכל אחד נולד כשהוא שונה: רגיש או אדיש, חברותי או מופנם, כזה שיש לו דמיון מפותח או כשרון טכני מופלא.
אבל מה קורה כאשר מתגלים קשיים בוויסות רגשי? או במקרים בהם הילד סובל מהתפרצויות זעם, כעסים וההיעלבויות, או מופנמות יתר, הימנעות ממצבים חברתיים, קושי לקבל סמכות ובעיות בוויסות רגשות? הילד שלנו לא הגיע לעולם כדי לסבול. לכן חשוב לזהות את הקושי כשהוא קיים ולדעת כיצד לעזור לילד להתמודד עם בעיות רגשיות כפי שמציעים באתר https://www.saritdinari.com.
כמה דרכים לזיהוי קושי רגשי בקרב ילדים
יש כמה התנהגויות שקשורות בדרך כלל לקושי בוויסות רגשי או בהתמודדות עם חרדה בקרב ילדים. בין ההתנהגויות תמצאו: מריבות קשות עם ילדים ומבוגרים וקושי בפתרון קונפליקטים. ילד או ילדה שסובלים מקושי רגשי יתקשו לקבל סמכות או גבולות. לעיתים הילדים יהיו מופנמים או מבודדים מידי ולעיתים הם יביעו סף תסכול נמוך ממצבים חברתיים. בין היתר הילד יסבול מסיטואציות של בדידות ותחושת חוסר שייכות (דבר שנראה לעין וניתן להרגיש מיד) ובכול זאת חשוב תמיד לאבחן את הבעיה שמציקה לילד ולבחור בטיפול רגשי מתאים שיעזור לילד או לילדה להתמודד ולדעת כיצד להכיל את העולם או לאפשר לעולם להכיל את הקשיים שלו.
באמצעות הכוונה מקצועית נכונה כמו בלינק, אפשר לנתב את הילדים למסלול הנכון ולהקל עליהם מאד בניהול חייהם הצעירים ועם הזמן לאפשר ניהול נכון ויעיל של רגשות ושל חייהם הבוגרים.