ילדכם אובחן כסובל מאוטיזם? אל תשברו אתם לא לבד
כאשר ילד מראה סימנים מדאיגים של עצבנות רבה, הימנעות ממגע אנושי, קושי להתרכז וניסיון לאכול חפצים בלתי אכילים (כמו אבנים) – עולה חשש שהוא נמצא על הרצף האוטיסטי. ילד שאובחן על הרצף יהיה זקוק למסגרות חינוכיות מיוחדות ולתמיכה מתמדת. תופעה כזו מוכרת להורים רבים וגם במקרה זה יש למי לפנות. מסגרות חינוכיות מיוחדות מסייעות לאוטיסטים וגם טיפול פרטני מומלץ כדי לשפר את התפקוד היומיומי. עבודה אינטנסיבית בגיל צעיר עשויה לשנות את המצב באופן מהותי ולגרום לילד לשנות הרגלים ולהשתלב בחברה של ילדים רגילים.
> הכירו שיטה ייעודית לטיפול באוטיזם באתר https://tali-angor.com
הסימפטומים לאוטיזם הם למרבה הצער רבים ומגוונים. הם יכולים לבוא לידי ביטוי בהתפרצויות זעם קשות אשר מובילות להתנהגות אלימה כלפי הסובבים או לפגיעה ברכוש. הילד שרוי במתח נפשי קשה אשר מוביל לאיבוד שליטה. אפשרות אחרת היא רתיעה מכל מגע עם בני אדם, אדישות וחוסר תקשורת, ובעיקר היעדר קשר עין, המוסבר במחסור בחלבון בעין ולא בהחלטה מודעת של הילד. כמו כן ניתן לאבחן אצל אוטיסטים חרדות במגע עם מים למשל וקושי להסתגל לאמבטיה יומיומית. גם כאן יש הסברים כימיים לרתיעה הזו ממה שמצטייר כתענוג עבור ילדים רגילים. הגורמים לסימפטומים של אוטיזם לוטים בערפל אולם בימינו ניתן להסביר לא מעט מהם באופן ביוכימי וכאן טמון פוטנציאל גדול לשיקום ולריפוי הילד כבר בגיל צעיר ולמניעת התפתחות אוטיזם בדרגה קשה, שלא יהיה ניתן לריפוי ויהפוך את הילד ללוקה בו כל החיים.
טיפול פרטני autism treatment בבעיות הילד האוטיסט יכול להיעשות דרך בחינת הרגלי האכילה שלו ואיתור מחסור בחומרים חיוניים. ייתכן מאוד שזו הסיבה להתפתחות איטית ואבחון כאוטיסט. בדיקות דם מקיפות מיועדות לאתר מחסור במתכות חיוניות ואז ניתן לטפל בבעיה באמצעות תוספי מזון ושינויים בהרגלי האכילה. לכל ילד בעיה ספציפית ולכן הטיפול תמיד פרטני ולא לפי מתכון קבוע או נטילת תרופות (כמו ברפואה קונבנציונלית). קבוצות תמיכה וסיוע מקלות גם על הורים לעבור את החוויה הקשה שבגידול ילד אוטיסט ולקבל עצות מעשיות כיצד להתמודד עם הקושי היומיומי.
> צפו בראיון בערוץ החדשות הבינלאומי I24NEWS עם טלי אנגור