בניית מרפסת בבית משותף – המדריך המלא

בניית מרפסת בבית משותף זה סיפור קצת אחר מאשר סתם בניית מרפסת. אם אתם רוצים להוסיף מרפסת לבית, בהרבה מהמקרים מה שאתם צריכים זה לקבל אישור חתום מהעירייה שבדרך כלל מאשרת די בקלות חוץ מעיריות מסוימות שדורשות שבכל הבניין יהיו מרפסות.

לאחר מכן אתם צריכים להביא אדריכל ומהנדס שישרטט לכם תוכנית עבודה כיצד צריך לבנות את המרפסת בצורה בטיחותית וכמובן, איך גם לעצב אותה בצורה כזו שיכנס הרבה אור טבעי לבית.

למשל, יש הרבה מרפסות שמש שהדפנות שלהן שקופות מזכוכית במטרה להכניס יותר אור לתוך הבית, זה כבר שייך לנושא העיצובי. אולם בתהליך בניית מרפסת בבית משותף, יש צורך להתחשב בעוד גורמים. מהם ואיך עושים את זה נכון? המשיכו לקרוא כדי לדעת.

בניית מרפסת בבית משותף

בניית מרפסת על בניין קיים פופולרית מאוד בישראל בגלל העובדה שהרבה בניינים נבנו לכתחילה בלי מרפסות ואנשים מבינים את התועלת הגדולה שיש במרפסת לבית סגור.

לכן, ישראלים רבים מעדיפים לעשות מרפסת. כל זה טוב ויפה אם אתם גרים בבית פרטי או שיש לכם קומה משלכם בבניין, אבל במקומות משותפים אתם תלויים בעוד אנשים וכמו כן צריך להבין איך לחלק את העוגה בצורה נכונה וכמה כל אחד יצטרך לשלם.

למשל, בעיריית תל אביב אי אפשר לקבל אישור לעשות מרפסות אלא אם כן כל הדיירים עושים. במקרה כזה כל הדיירים צריכים להתאגד ולבחור אדריכל ולקבל עלות פרויקט כוללת ולחלק את זה בין הדיירים בצורה שווה. מצד אחד התהליך יותר מורכב, מצד שני יתכן שבצורה הזו תחסכו הרבה מאוד כסף.

> למידע מקצועי ופרטים נוספים בקרו באתר חברת א.כסיף בניה ושיפוצים בע"מ!

כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
איך תדעו אם יש לכם טרמיטים בבית
אין בית היום במדינת ישראל אשר אין בו עץ. אלו יכולים להיות המשקופים של הדלת, המסגרות של החלונות,...
קרא עוד »
מרץ 14, 2019
נוטריון בתל אביב – כאן תמצאו את השירות הנכון
לא מעט תושבים ישראליים מוצאים עצמם בסיטואציה בה הם חייבים להגיש מסמכים מתורגמים, מאושרים ומאומתים...
קרא עוד »
דצמ 31, 2020
ארבעה יתרונות לא שכיחים של שליטה בציד האופנועים והאביזרים
בתחום האופנוע, רוב הדיונים מתרכזים סביב הריגוש שבנסיעה, החופש שהיא מביאה או האחווה בין רוכבי האופנוע....
קרא עוד »
אוק 29, 2023