כל מה שרציתם לדעת על בנייה ירוקה ותמ"א 38
האם שמעתם פעם על בנייה ירוקה ותמ"א 38? אם אתם ישראלים סביר להניח שכן. בטח ובטח אם אתם גרים באזורים שמיועדים לתוכנית הזאת.
מדובר על תוכנית ממשלתית לחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה. למה שיהיו רעידות אדמה אתם שואלים? ובכן, ישראל ממוקמת בצורה די מסוכנת בין הלוחות הטקטוניים האחראים על רעידות האדמה, ככה שהיא נמצאת בסיכון גבוה.
כשרעידת אדמה קורית הדברים הראשונים שנפגעים אלו בניינים ישנים ותשתיות לא חזקות מספיק.
רוצים לדעת עוד ואיך זה משתלב בבנייה ירוקה למגורים? פשוט המשיכו לקרוא.
איך עובד תמ"א 38 ואיך זה קשור לבנייה ירוקה?
בניינים שעברו עליהם כמה עשרות שנים ומבחינת החוק מוגדרים לבניינים ישנים, יכולים לעבור חידוש על ידי תהליך של תמ"א 38. בתהליך הזה מחזקים את יסודות הבניין ומעבים אותו מבחוץ על ידי הוספת חדרים לדירות הקיימות.
מתבצע תהליך כללי של שיפוץ ונראות של הבניין, ככה שאחרי סיום התהליך, קשה לזהות שמדובר בבניין ישן בכלל.
העסקה קורית בדרך כלל מול יזמים שיודעים לדחוף את התוכניות בעירייה והגיעו להסכם עם הדיירים לגבי מה כל אחד מקבל וכמה דירות הקבלן בונה כדי להרוויח את חלקו על ידי הבנייה.
בדרך כלל לוקח כמה שנים מתחילת התהליך ועד סופו, שכן קבלת האישורים היא קשה כמו כל תהליך בירוקרטי במדינה ואפילו אף יותר מזה.
ברוב הבניינים שמבוצע בהם תמ"א בדרך כלל משתמשים בבנייה ירוקה כדי לבנות, הסיבה היא בגלל שגם מצד המדינה יש אינטרס ברור לקדם את אופן הבנייה הזה כדי לחסוך במשאבים ולהפוך את זה לסטנדרט בנייה ארצי. ישנם אזורים שכבר חתמו שאצלם תתאפשר אך ורק בנייה ירוקה.