גרניט פורצלן או אבן קיסר – כך תחליטו
משטחי שיש הם מוקד פעילות מרכזי בכל מטבח. ככאלו הם זוכים להתייחסות מיוחדת ולחשיבה רבה לפני שבוחרים את המשטח המתאים והרצוי. חשוב לנו מצד אחד שהמראה שיתקבל יהיה נאה ומרשים. בנוסף אנו רוצים שהמשטח יהיה עמיד ואיכותי, שיתמודד עם טמפרטורות קיצוניות ויצליח לשאת גם חפצים כבדים בלי לגלות סימני עייפות.
כאן אנו מגיעים להתלבטות בין גרניט פורצלן או אבן קיסר.
איך מחליטים בין השניים?
כאשר עומדים להחליט על משטחי השיש שישרתו אותנו במטבח צריך להיות מאוד ממוקדים במטרה. למה הכוונה? צריך להגדיר היטב מה חשוב לנו שיהיה במשטח. אילו תכונות נחוצות לנו וכיצד נרצה להשתמש במטבח שלנו. אחרי שברור לנו מהן הציפיות והדרישות שלנו ממשטחי העבודה במטבח, אנו יכולים ללכת לשלב הבא בו נבדוק אופציות רלוונטיות על מנת לבחור חכם ונכון את המשטח שלנו.
התכונות של המשטחים הללו
כעת ניתן לעבור הלאה וללמוד על התכונות של המשטחים. לכל משטח ולכל חומר יש תכונות משלו ומאפיינים אחרים. חלק מהמאפיינים ניתן לראות בעיניים כאשר בודקים את המוצר באולם התצוגה, לגבי תכונות נוספות כדאי לקבל מידע מאנשי מכירות או ממכרים שמשתמשים במשטח זה. מעבר לכך צריך לקבל הכוונה והוראות שימוש מגבילות ביחס לשני הסוגים של המשטחים. כי לא כל משטח מתאים לכל מטבח.
מחירים ועלות של משטחי שיש למטבח
חלק מההתלבטות בין גרניט פורצלן לאבן קיסר הוא העלות של המוצר. ניתן לומר שאבן קיסר לרוב יהיה זול יותר מגרניט פורצלן. זה שיקול משמעותי נוסף שגורם לרבים לבחור בשיש אבן קיסר ולא בגרניט פורצלן. מבחינת אחזקה וניקוי יש לאבן קיסר יתרונות נוספים על פני גרניט פורצלן כך שמסתבר שזו הבחירה המומלצת.