מה לומדים במסגרת סדנאות שמרים במרכז?
לחם הוא אחד המאכלים העתיקים ביותר בעולם והוא עדיין מאכל בסיסי בתרבויות רבות. זהו מקור מצוין לחלבון ופחמימות.
סדנת אפיית שמרים היא שיעור מעשי בו המשתתפים לומדים כיצד לאפות לחמים ומאפים אחרים עם שמרים.
הסדנה מספקת הדגמה של הטכניקות, ולאחר מכן יש למשתתפים הזדמנות להתנסות בהן בעצמם.
למעשה נועדו סדנאות אפיית השמרים ללמד אתכם כיצד לאפות לחמים, עוגות ומאפים נוספים עם שמרים.
תכנית מושלמת לכל סוג של אירוע באזור המרכז
סדנאות אפיית שמרים הן דרך מצוינת לתוכנית לבני נוער ואף מבוגרים. הם מלמדים את המשתתפים איך להכין לחם, בצק פיצה ועוד דברים טובים.
הסדנה כוללת:
– הדגמה של תהליך הכנת הבצק
– מפגש מעשי בו תוכלו להתנסות בסוגי בצקים שונים וללמוד כיצד לעצב אותם לכיכרות או פיצות
– טעימות של כמה לחמים טריים ופיצות שנעשו במהלך הסדנה.
הנאה ולמידה גם יחד
סדנאות אפיית שמרים הן הזדמנות לאנשים ללמוד על לחמי שמרים מסורתיים, מנות ראשונות מחמצת ומוצרי מאפה אחרים.
הסדנאות מועברות על ידי אופים מנוסים שילמדו את המשתתפים את יסודות הכנת הלחם ויעניקו הדרכה מעשית.
סדנאות אפיית שמרים הן דרך קלה עבור אנשים ללמוד איך לאפות עם שמרים. הסדנאות נעשות באופן אישי והמדריכים ילמדו אתכם איך להכין מגוון מאפים שונים.
מרכיבי המפתח לפריטים אלה הם שמרים, קמח, מלח, מים וסוכר. מרכיבים אלו יתערבבו יחד ולאחר מכן נותנים לבצק לתפוח לפני שהוא נאפה למגוון מוצרים שונים.
כמה דוגמאות למאפים שניתן להכין עם שמרים כוללות לחמים, לחמניות, בצק פיצה ובייגלה.
כמה מילים על שמרים
שמרים הם מרכיב מרכזי בהכנת לחם. זהו אורגניזם חי הממיר סוכר ופחמימות אחרות לאלכוהול ופחמן דו חמצני.
אנשים השתמשו בשמרים להכנת לחם לפני יותר מ-5000 שנה. המצרים היו הראשונים שהשתמשו בשמרים להכנת לחם, אך רק בשנות ה-1800 גילה לואי פסטר כיצד שמרים פועלים.
למידע נוסף פנו אל לייזה תובל.