מהי הפריה חוץ גופית?
הפריה חוץ גופית כשמה כן היא: הפריה אשר מתרחשת מחוץ לגופה של אישה. במאמר זה נרחיב אודות הסיבות בגינן נדרשת הפריה זו ונקודות חשובות אותן רצוי לדעת אודות סוג זה של הפריה בישראל. קריאה נעימה.
הפריה חוץ גופית מהי?
הפריה חוץ גופית מוכרת בראשי התיבות IVF או בכינוי הפריית מבחנה. בתהליך ההפריה אשר מתרחש מחוץ לגופה של האישה, אחד מעובדי מעבדת הפוריות מפרה זרע עם תא של ביצית בתוך מבחנה. השלב הבא יהיה החדרת הביצית שעברה הפריה ברחם האישה ואם הכל נקלט כשורה, יתחיל תהליך הריון.
קצת היסטוריה אודות הפריה
בשנות השבעים החוקרים אדוארדס וסטפטו הגו רעיון מהפכני. הרעיון היה שנשים עם חצוצרה חסומה או ללא חצוצרות יעברו הפריה מחוץ לגוף במבחנה ולאחר מכן העובר יוחזר לרחם וההיריון יתפתח. ב – 1978 הגיחה לעולם תינוקת המבחנה הראשונה בראון, כמה שנים לאחר מכן באה לעולם ילדת המבחנה הראשונה בישראל: רומי נוימרק.
IVF בישראל 2021
בישראל, כל אישה החל מגיל 18 ועד גיל 45 יכולה לעבור טיפולי הפריה חוץ גופית. באם מדובר על תרומת ביצית, הדבר אפשרי עד לגיל 54. בסל הבריאות כלולים טיפולי IVF למטרת ההולדה של ילד ראשון ושל ילד שני. הביטוח המשלים של קופות החולים מכסה חלק מעלויות טיפולי הפוריות המתבצעים באופן פרטי.
האם אתם זכאים להפריה חוץ גופית?
אם אתם זוג ללא ילדים ומעוניינים להוליד ילד משותף, אם את אישה שמעוניינת בילד ואינך בזוגיות ואם אתם מטופלים שעוברים תהליך אבחון גנטי PGD אם זכאים וזאת בהתאמה לחוק הבריאות הממלכתי במדינת ישראל לטיפולי הפריה חוץ גופית במסגרת סל הבריאות. אישה בגילאי 45-54 יכול לקבל תרומת ביצית ולהיכנס להיריון. הזכאות לטיפולים אלו תקפה גם כאשר מדובר על פונדקאות. למידע נושא תרומת ביציות בארץ