כיצד מגישים תביעת רשלנות רפואית נגד רופא ילדים?

תביעת רשלנות רפואית נגד רופא ילדים

שלב הילדות מאוד קריטי מבחינת איכות ההתפתחות, ועל כן רופא ילדים מחזיק בתפקיד מהותי, תפקידו לוודא שהילדים גדלים ומתפתחים כראוי. כמו כן, רופא ילדים מכיר מינקות את ההיסטוריה הרפואית ועל כן הוא הדמות היחידה שיכולה לחבר בין כל חלקי הפאזל. אי לכך כאשר מתעורר חשד שהרופא אינו מתנהל כראוי וכאשר חוסר ההתנהלות המקצועית מוביל לנזק משמעותי, ראוי לבחון האם קיימת עילה להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית.

דוגמאות לרשלנות

מקרה של רשלנות רפואית בילדים לעולם אינו פשוט, וזאת כי מדובר בילדים שתלויים בנו ההורים שנפנה אותם אל עבר הטיפול הטוב ביותר, אך בעוד שהכוונה של ההורים מונעת מאהבה, עדיין הרופא שעליו סומכים עשוי לאכזב ולהוביל לנזק משמעותי (גם מבלי להתכוון). בנקודה זו ראוי להבין שטיפול לקוי אינו בא לידי ביטוי רק במתן תרופה שגויה, אלא גם באי התייחסות לתלונה, אי עלייה בזמן על קיומה של בעיה, אי מסירת סך המידע להורים לפני ביצוע מהלך רפואי, אי מעקב ראוי אחר שלבי הגדילה, אי התייחסות לסך הפרמטרים, אי מסירת מידע לגורם רפואי, אי התייחסות לרגישויות ועוד. מכאן לפני שנסביר כיצד מגישים תביעת רשלנות רפואית, נעצור לחדד שברגע שמתעורר החשד שאכן מדובר ברשלנות, יש צורך לפנות אל עו"ד שמתמחה בתחום, עבור שיחת התייעצות ראשונית ובלתי מחייבת.

פנייה מושכלת

ראוי לחדד שאין לפנות אל כל עו"ד שמתמחה ברשלנות רפואית, אלא במקרה מעין זה יש לוודא שני דברים: האחד שעו"ד בקיא בנישה הרפואית ושנית שהוא בקיא בקהל היעד שהנו ילדים, וזאת כי באופן שכזה מגדילים את אחוזי הניצחון במשפט, ובאותה נשימה מגדילים את ערך הפיצוי. פה נוסיף שגם יש לבחון רזומה, אחוזי הצלחה, יחס אישי, רגישות כלפי הילד והיכרות עם רופאים מומחים רלוונטיים.

הנחיה מקצועית

לאחר פנייה אל עו"ד יש לצפות להתנהלות הבאה: עו"ד יקבל את סך המידע, יעבור עליו, ישווה למקרים אחרים ויקבל החלטה אם יש טעם לגשת למשפט ואף את מי ראוי לתבוע. בהנחה והתשובה תהיה חיובית, עו"ד ינחה את ההורים לאסוף את מרב החומר הרפואי ולגשת לרופא מומחה, על מנת שיקבע את רמת הנזק שנגרמה. מבחינת תיעוד, נציין שכל רופא מחויב לתעד את הליך הטיפול ואף מחויב להעניק להורה העתק של הרשומה הרפואית – כולל צילומים, הפניות, גיליון אשפוזים וכדומה.

עד מתי ניתן להגיש תביעה?

חשוב לציין שבכול הנוגע לרשלנות רפואית שנוגעת לילדים, אפשרי להגיש תלונה גם לאחר שבע שנים, ולו כי המערכת המשפטית משאירה לילד את הזכות לפעול בעצמו, גם אם הוריו בחרו שלא לצאת למשפט. מכאן ברגע שהילד בן שמונה עשרה, שבעת השנים נספרות מחדש, ועל כן עד גיל עשרים וחמש ניתן להגיש תביעה. עם זאת, כמו בכול מקרה אחר בתחום, ההמלצה הגורפת היא לא לחכות, וזאת כי ככול שמחכים, כך יותר קשה למצוא תיעוד, לאסוף מסמכים, לזכור בדיוק כיצד התגלגלה הסיטואציה, למצוא את הרופאים המטפלים (חלקם עשויים להחליף מקום עבודה או לפרוש) וכדומה.

שני דגשים חשובים

לבסוף נציין שכאשר עומדים להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית, יש צורך לקבל החלטה ובו זמנית לזכור שני דברים: ראשית שלו עו"ד אינו היה מאמין שיש סיכוי טוב לזכות בתביעה הוא לא היה ניגש למשפט, וזאת כי התשלום שלו מגולם כאחוז מסך הפיצוי (משמע לא ינצח לא יתוגמל), ושנית יש לזכור שגם אם עומדים לקראת ניצחון צריך להיות סבלניים, וזאת כי מערכת הצדק עובדת לאט, עובדה נוספת שמצדיקה את הצורך לפעול כמה שיותר מהר.

כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
שולחנות וכסאות פלסטיק ילדים – האם זה פוגע בבריאותם?
ריהוט שנועד לשימוש ילדים בגילאים שונים כולל פעוטות חייב להיות שימושי ובטיחותי. הוא מיוצר בעיקר משני...
קרא עוד »
ספט 13, 2021
מה עושים במקרה של דלקות חניכיים שאינן עוברות?
דלקת חניכיים היא מחלת שיניים נפוצה שעלולה לגרום לכאב, נפיחות ודימום. זה נגרם מהצטברות רובד על...
קרא עוד »
מרץ 11, 2023
ייעוץ זוגי – מדוע זה חשוב
זוגיות. אחת ממערכות היחסים הסבוכות והמאתגרות שאנו בני האדם צריכים להתמודד עמן. בניגוד לבעלי החיים...
קרא עוד »
יול 08, 2020