האם כל מבדקי תשושי נפש זהים?
חוק הסעד קובע כי כל קשיש בישראל יכול להיות זכאי לקבל עזרה למחיתו ולעזרה הצמודה לה האו זקוק בהתאם למצבו. אבל בדומה לכל קצבה או מענק צריך לעבור דרך חתחתים כדי לקבל את מה שמגיע לנו. ככלות הכול גופים שונים רואים לפני הכול את עצמם ולא את המבוטחים שלהם, ולכן חשוב כל כך להתנהל באופן מקצועי ולנווט את התהליך ביעילות רבה, רק כך יש סיכוי טוב כי הנבדק יעבור את המוקשים בדרכו לקבל את מה שמגיע לו לפי חוק הסעד.
שלב ראשון: מבדק תשושי נפש
במידה והנכם סבורים שהורה זקוק לעזרה צמודה, והוא יכול להיות זכאי לפי חוק הסעד לקבל קצבה, עליכם להתחיל בתהליך המתאים על מנת לממש את הזכאות שלו. בשלב הראשון יפנו אליכם לצורך עריכת מבדק תשושי נפש. המבדק נועד לבדוק את מצבו של הקשיש, ולהגדיר האם הוא זכאי לקבלת קצבת סעד. המבדק נועד לאבחן את מצבו הנפשי של הקשיש, ולגלות האם הוא אכן זקוק לעזרה יומיומית. יש כללים שמגדירים מהי תשישות נפשית ומהי הזכאות אותה יקבל הקשיש.
אושר או לא אושר?
לאחר עריכת המבדק תוכלו לקבל את התשובות של הגוף שערך את המבדק. יש מקרים בהם הקשיש יעבור את המבדק בהצלחה והוא יוגדר כזכאי. אבל לא פעם נתקלים קשישים במחסומים ביורוקרטיים אכזריים. כאלו שמונעים מהם לקבל את המענה הבסיסי שמגיע להם לקבל כחוק. מה שאומר שלמרות מצבם המוגבל וחרף התשישות הנפשית הם לא עוברים את המבדק ולכן לא זכאים.
מבדקים שונים ותוצאות שונות
לכל גוף שעורך מבדק יש שיטת עבודה משלו. אם כי בודקים את מספר המרכיבים המרכזיים אשר מאפיינים את מצבו של המוגבל. אבל הבעיה האמתית מתחילה אחר ביצוע המבדק. בשלב בו חברת הביטוח צריכה לקבל את ההחלטה בדבר הזכאות של הקשיש. לא פעם תנסה חברת הביטוח להתחמק מהתחייבותה ולקבוע כי הקשיש אינו זכאי לקבל את הקצבה אותה הוא תובע. מקרה כזה הוא לא סוף פסוק. מה שצריך לעשות זה לבצע את תהליך התביעה באמצעות עורך דין ביטוח סיעודי שידאג לכם.