מטפלת רגשית – קווים לדמותה
מטפלת רגשית כשמה כן היא, מטפלת במבוגרים או בילדים במלוא הרגישות, תוך הקשבה לכל מקרה ספציפי, מתן תשומת לב לכל המידע על היבטיו ועל השלכותיו.
מטפלת רגשית
במהלך השיחות בין מטופל לבין מטפלת רגשית, היא מגלה אמפתיה, יורדת לרזולוציות חדות כדי להבין את המידע באופן מפורט ומושלם. בחינה מדוקדקת שלה של הסיטואציה ושל התנהלותו של המטופל, תוכל לסייע לה להגיע למסקנות הנכונות.
בדרך זו היא תוכל להעניק למטופל ערך מוסף, לסייע לו כשהוא ירצה לבצע שינוי ועם הזמן אכן יבצע אותו בפועל. אם קיים צורך בשינוי דפוס ההתנהלות שלו, המטפלת תטפטף לו בכל מפגש על השינוי שעליו לבצע, לאחר שיקבל החלטה אכן לבצע את השינוי הנדרש.
התנהלות עם המטופל בכל מפגש
המטפלת הרגשית מאפשרת למטופל להביע את דעתו ואת מחשבותיו באופן רוחבי כדי שהיא תוכל לשתף אתו פעולה, להדריך אותו תוך רגישות רבה, לאפשר לו להביע רגשות, חשיבה ותוכניות עתידיות.
סיעור המוחות ביניהם יוביל לכך שהיא תשתדל לתת לו את כל המעטפת וכל הנתונים כדי שהוא יבין לבד את האתגרים העומדים בפניו כיוון שיש צורך לבצע שינוי מסוים בחייו. אין כוונה לצעדים דרסטיים אלא לצעדים איטיים ומחושבים כדי להגיע ליעדים שחשובים עבור המטופל.
המטפלת הרגשית מודעת לבעיות החמורות שכוללות לעיתים חרדה, תחושת אובדן, עצבות, קשיים במערכות יחסים, חוסר אונים, ייאוש וחוסר הגוונה מה עליו לעשות.
במהלך הליווי, היא שותפה למסע שלו בחיים ובכל צומת דרכים היא מציעה לו כמה אפשרויות של ביצוע השינוי המתבקש בצעדים קטנים ומדודים ורק אם המטופל מבין את חשיבות הנושאים האקוטיים ויש לו רצון לנסות התנהלות אחרת, שתיטיב אתו לאורך חייו.
> אולי תמצאו עיניין לקרוא עוד בנושא קלינאות תקשורת!