האם בריכת השיחה שלכם מאובטחת ונגישה דיה?
החורף כבר מראה סימנים של נסיגה, ומבורך ככל שהיה כבר חלים אצל הישראלי חובב הקיץ געגועי לימים חמים יותר עם שמש שממלא את כל המקום באור ובשמחה. הבעיה היחידה היא העלייה המתמדת של הטמפרטורות אל עבר משהו שהוא די בלתי נסבל, ואת זה הישראלי הממוצע כבר יודע כיצד לספוג בסיוע של מזגנים ומקומות בילוי מוצלים. בין היציאה לטבילה בחוף הים לבין הכניסה אל הבריכה עירונית יש גם תקנות ברורות מאוד של נגישות ושל בטיחות, אשר מאפשרות לכל האזרחים של המדינה ליהנות מטבילה שמצננת את הגוף ולא מסכנת אותו עם שחייה לא בטיחותית שכוללת הרבה יותר מסוכת מציל.
אחד ממקומות הבילוי הפופולאריים
בקיץ המקומות של חופי הים והבריכות הם כאלה שאליהם מגיעים יותר ויותר ישראלים מכל הגילאים בחיפוש אחר דרך לצנן את עצמם מהחום המעיק. כאשר אדם מגיע אל בריכה הוא לא ממש חושב יתר על המידה לגבי היותה בטוחה, אלא הוא פשוט משער שזה המצב וכי הבעלים של המקום פועל לפי כל התקנות והחוקים הנדרשים ומתקין מוצרי בטיחות כדי להעניק למבלים מקום בטוח ונעים. איך יכולים לדעת האם הבריכה שבה אתם מרבים לשחות היא כזו שמקדמת את פני כל האנשים עם כל העזרים וההתקנים הכי בטיחותיים? כל בריכה שלה יש רישיון עסק היא כזו שאר נמצאת תחת פיקוח של משרד הבריאות והרשות המקומית.
מקדמים שחייה בטוחה ונגישה
כדי שבריכה תהיה בטוחה לשחייה ונגישה היא חייבת לעבור כל מיני סוגים של בדיקות לפי תקנות התכנון והבנייה בנושא של בריכות שחייה. המידע זמין וחופשי לכל האזרחים באתר של משרד המשפטים. אותן תקנות לבריכות שחייה ציבוריות עוסקות בשמירה על תנאי תברואה נאותים בכל הסביבה של הבריכה, החל מהבריכה עצמה ועד לאזור של המלתחות.
המים חייבים להיות נקיים כשאר יש מערכת לטיפול וחיטוי המים כהלכה עם בדיקות המים מידי חודש במשך של שנה ופעמיים בחודש בחודשי יולי אוגוסט שמלאים בפעילות בכל בריכה. לצד כל אלה יש בחינה של הצללה נכונה, התקנה של אביזרי ירידה ועלייה נאותים לבריכה ויצירה של משטח סובב בריכה עם פסים למניעת החלקה שלא מסכן את הרוחצים בהחלקה.