איך בוחרים שיבולת שועל
שיבולת שועל זהו אחד מחמשת מיני דגן המוכרים לנו. חיטה, שעורה, שיבולת שועל, כוסמין ושיפון.
מדובר בדגן המשמש הן כמאכל אדם והן כמאכל בהמה. נערכו עשרות מחקרים על היתרונות הבריאותיים אשר טמונים בשיבולת השועל ואכן רבים בוחרים היום לסעוד את ארוחת הבוקר על דייסת קוואקר העשויה כמובן משיבולת שועל.
שיבולת שועל משווקת כיום בחנויות בצורות שונות. יש את הדגן הנמכר בצורה הבסיסית שלו ויש את שיבולת השועל הגרוס. יש גם את קופסאות הפח הצהובות המכילות שיבולת שועל אינסטנט שחוסך בזמן ההכנה כאשר התוצאה היא דייסת קוואקר מהירה וסמיכה במיוחד.
למה זה טוב?
שיבולת שועל טובה מאוד לחולי סוכרת, היא מועילה מאוד לבריאות העור והיא תומכת במערכת העיכול. אנשים הסובלים ממעי רגיז עשויים לגלות שיפור ניכר ומידי הודות להעשרת התזונה בשיבולת שועל.
שיבולת שועל לאפייה ובישול
שיבולת שועל משמש גם כחומר גלם במטבח. ניתן בעזרתו להסמיך מרקים ותבשילים שונים כאשר על הדרך המזון משתבח גם מבחינת הערך התזונתי שלו. גם בעולם האפייה אנחנו מוצאים את שיבולת השועל אשר משמש מאוד בתחום האפייה הבריאה.
עוגיות קוואקר זוהי רק דוגמא אחת כאשר היום מתהדר כל ספר בישול המציע מתכוני בריאות את המתכונים המתאימים לעוגות בריאות עם הדגן הבריא שמשבח ומשדרג כל מאפה.
איך בוחרים שיבולת שועל?
כדי להצליח באפייה או בבישול ואפילו בהכנת הדייסה, חשוב מאוד להקפיד על בחירה בדגן הנכון באיכות הנכונה.
השוק מציע מגוון גדול של זנים שונים וכמו בכל דבר, גם כאן ישנם איכויות שונות והבדלים מבחינת האיכות.
החכמה היא להבדיל ולהבחין בין הסוגים השונים ולבחור בסופו של דבר בזן הנכון והמתאים בהתאם לאופן השימוש המתוכנן.
שיבולת שועל – דגן שהוא מלך
אז אולי לא ממש מקובל להכתיר את הדגן הזה כמלך הדגנים. הוא שמור כמובן לחיטה שהיא גם הראשונה בשבעת המינים אשר בהם השתבחה ארץ ישראל. (חיטה, שעורה, גפן, תאנה, רימון, זית, תמר)
אך אין ספק כי שיבולת שועל בשל הרמה התזונתית הגבוהה שלו יכולה בהחלט לטעון לכתר וליהנות ממקום של כבוד.