פסילת רישיון ובעיות ראיה – מה עושים בנידון?

פסילת רישיון ובעיות ראיה - מה עושים בנידון?

אנשים רבים הסובלים מבעיות ראיה חמורות, מזומנים לא פעם למכון הרפואי לבטיחות בדרכים לצורך בדיקות שונות. מטרת הבדיקות היא כמובן לאשר או לשלול את היכולת של הנהג לנהוג בצורה בטיחותית, ללא שום סיכון לעצמו או לסובבים אותו. בחלק מהמקרים, המכון הרפואי לבטיחות בדרכים יכול אף להתלות את רישיון הנהיגה, עד לבירור וביצוע כל הבדיקות וקבלת התוצאות שלהן. לאחר סיום ביצוע כל הבדיקות הרלוונטיות, המכון הרפואי יכול לאשר למשרד הרישוי להחזיר את רישיון הנהיגה של הנהג בתנאים ובהגבלות מסוימים או לחילופין להמליץ על פסילת רישיון. אנשים רבים שרגילים להתנייד עם הרכב הפרטי שלהם ממקום למקום, עלולים לקבל את הבשורה בצורה קשה ביותר. אך חשוב לזכור כי לא מדובר על גזירה משמיים, היות ועורך דין איכותי שמגיע מתחום התעבורה, יוכל לא פעם לסייע למצב.

פסילת רישיון ובעיות ראיה – כל הפרטים שכדאי לכם לדעת

קודם כל, כדאי לדעת כי כל נהג שקיבל פסילת רישיון נהיגה בשל בעיות הראיה שלו, יכול לערער על ההחלטה. בשלב הזה, מומלץ להיעזר בעורך דין מקצועי ומנוסה שמתמחה בתחום התעבורה, היות וזוהי הדרך היחידה להגדיל את סיכויי ההצלחה שלכם בצורה משמעותית ביותר. אומנם אין חובה להשתמש בעורך דין במהלך תהליך הערעור, אך מומלץ מאוד לעשות זאת. רק עורך דין שמגיע מהתחום, יכיר את כל דקויות החוק ואת כל הנהלים הרלוונטיים, דבר שיכול לחסוך לא מעט בירוקרטיה וכמובן תוצאות יעילות יותר. יש צורך לערער על החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, תוך 30 ימים מיום קבלת ההודעה על הפסילה. לכן חשוב לא להתמהמה, אלא לפנות במהרה לעורך דין שמתמחה בתחום.

לסיכום, אנשים הסובלים מבעיות ראייה נשלחים לא פעם לבדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים. במידה וכתוצאה מתוצאות הבדיקה הם מקבלים פסילת רישיון, הם רשאים לערער על ההחלטה באמצעות עורך דין תעבורה. במהלך הבדיקה נבדקת חדות הראייה של הנהגים בכל עין בנפרד וטווח שדה הראייה שלהם. ועדת הערער תוכל לבצע בדיקת ראייה נוספת, אך על מנת לקבל בחזרה את רישיון הנהיגה, יש צורך לקבל ציון של לפחות 85 נקודות.

 

כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
כיצד מתמידים בקריאה שיש הפרעות קשב וריכוז?
אמנם קריאת ספרים נחשבת לאתגר חשוב שמביא אתו מגוון רחב של יתרונות כמו פיתוח המחשבה והתהליכים...
קרא עוד »
יול 30, 2021
דוגמאות להסכם הורות משותפת – חשוב שתקראו לפני שתחתמו
דוגמאות להסכם הורות משותפת זה משהו שכדאי להתעמק בו לפני שחותמים. הסכמי הורות משותפת הם מסמך משפטי...
קרא עוד »
ינו 13, 2023
עלות בניית ממד בבית פרטי
אם גם אתם מעוניינים לדעת כמה עולה לבנות ממד חדש בבית חסר חדר בטחון, במאמר זה תוכלו לקבל את המידע...
קרא עוד »
מרץ 01, 2021