אל תכניסו אותם כך סתם – דגשים לבחירת בית אבות
המעבר לבית האבות מותנה בתנאי קבלה שונים ובאישורים רפואיים שנדרש הקשיש להציג.
חשוב להתייחס לכל בית אבות בנפרד, שכן כל בית אבות מציג חדרים שונים, פעילויות שונות, צוות רפואי אחר ובאופן כללי מקנה אווירה שונה מבית אבות אחר.
בירושלים לדוגמא, תוכלו למצוא כמה וכמה בתי אבות איכותיים ומקצועיים שיתאימו בדיוק ליקיריכם, מהם תוכלו לבחור את בית האבות האחד, שהינו הנכון ביותר עבור הקשיש לפי האופי והאווירה הן של יקיריכם והן של בית האבות.
אז איך בוחרים בית אבות?
מה חשוב לדעת לפני המעבר-
- לכל בית אבות קיימים חדרים בגדלים שונים בהתאם למבנה.
חלק מהחדרים נמצאים בקומות הנמוכות לעומת אחרים שנמצאים בקומות גבוהות יותר, בחלקם יש מרפסת ובחלק אין.
בנוסף, ישנם חדרים שממוקמים קרוב יותר למעלית ואחרים, שלהם נדרשת הליכה מועטה לצורך הגעה.
חשוב מאוד להתייחס לכל מאפייני החדר לפני שמחליטים להעביר לשם את המטופל, זאת בהתאם לאופי שלו ולדברים הקטנים שישמחו אותו ויקלו עליו במהלך השהייה בבית האבות.
- יש להתחשב בגודל החדר ולהתייחס למיטה שיכולה להיכנס לחדר. האם יקיריכם יסתפק במיטת יחיד גם בשנים מאוחרות יותר, או שעדיף להיכנס לחדר עם אפשרות קיבולת של מיטה זוגית עבור מטפל צמוד שיהיה עם יקיריכם.
- בדרך כלל מביאים לחדרים בבית האבות את הריהוט הישן של הקשיש, אך לעיתים ריהוט זה איננו מתאים לחדרים בבית האבות ונדרש להחליפו כליל.
- סיור לפני החלטה! אל תתביישו לסייר בין החדרים ולחפש תקלות וסכנות שעלולות לצוץ בעתיד, זהו החדר המתוכנן ליקיריכם לשארית חייו ועליכם להיות אחראיים שהחדר מתקבל על הדעת. לעיתים חדרים פנויים בבתי אבות לא עברו שיפוץ במשך כמה שנים טובות וזה עלול להשפיע לרעה על יקיריכם, לכן עליכם לדרוש שיערך שיפוץ בחדר לפני המעבר.
- הכל כלול? לא בהכרח. וודאו היטב מה כלול במחיר שאתם משלמים עבור השהות והטיפול בבית האבות. כמו כן, חשוב לשים לב אם התשלום הוא חודשי, תשלום באמצעות פיקדון, או כל צורת תשלום אחרת.
מחפשים בית אבות בירושלים?
מוזמנים לפנות אל בית האבות "בשיבה טובה"!