למה שינה עמוקה משפיעה על הרטבה בלילה?
ישנם לא מעט ילדים אשר מרטיבים בלילה. עד גיל 4, מדובר על בעיה שאין צורך לטפל בה שכן, גמילת לילה לרוב קשה יותר לילדים מגמילת יום. אולם, לאחר גיל 4 ובתדירות הרטבה משמעותית, כדאי להתחיל לגשש אודות טיפול המתאים להרטבת הלילה של הילד. כמובן שאם מדובר בילד צעיר שלא אכפת לו ואיננו מעוניין להתחיל בטיפול, חשוב מאוד שלא לכפות עליו את התחלת הטיפול. על פי ד"ר קובי שגיא, טיפול בהרטבת לילה חייב לבוא מתוך רצון של הילד ומתוך נכונות לעשות את כל מה שניתן על מנת להפסיק להרטיב בלילות.
הרטבה בלילות – מתי כדאי לטפל?
לאחר גיל 4, אם הילד מרטיב בכל לילה ולילה, יתכן מאוד שהדבר מפריע לו ועל כן כדאי לטפל. כמו כן, בגיל 6, אם הילד מרטיב לפחות פעמיים בשבוע רצוי מאוד לטפל בעניין וילד בן 12 אשר מרטיב אפילו לילה אחד בשבוע גם ידרוש טיפול. אין ספק שהרטבת לילה יכולה להציק מאוד לילד אשר סובל ממנה. הורים אשר מעירים את הילד בלילה לשירותים, כועסים עליו או משאירים לו טיטול לאחר גיל 5, עושים את כל הטעויות האפשרויות. רצוי מאוד למצוא שיטת טיפול מתאימה לילד כמו של ד"ר קובי שגיא. אם שללתם גורם פסיכולוגי או גורם בריאותי שיכול להשפיע על הרטבת לילה, ככל שהנראה שהילד שלכם ישן עומק מדי ובשל כך, קשה לו לשלוט על מנגנון הכיווץ וההרפיה של שלפוחית השתן.
שינה עמוקה והשפעתה על הרטבת לילה
כאשר מדובר על שינה עמוקה, הרי שהיא משפיעה מאוד על הרטבת לילה. כאשר ילד ישן עמוק מאוד, הוא איננו מצליח לשלוט לעיתים על שלפוחית השתן שלו וכאשר היא מלאה במקום לכווץ אותה בכדי להתאפק, הוא משחרר אותה והדבר גורם להרטבת לילה. על כן, רצוי מאוד לטפל בשיטה המתאימה ביותר בהתאם לשנת הלילה העמוקה של הילד.
לעוד מידע, קראו את הכתבה הבאה על ד"ר קובי שגיא