איך לטפל בפוביות?
פוביה היא לא סתם פחד, שיכול להיות תגובה טבעית והגיונית. פוביה היא תגובה לא הגיונית, של חרדה שמופיעה במצבים שלא אמורים להפחיד אותנו. נוצר מצב משתק שמפריע למי שסובל מכך, לתפקד בצורה מיטבית. ככל שפוביה מופיעה בהקשר יום יומי וככל שהיא קשורה לדבר שאנו נתקלים בו לעיתים קרובות, כך היא מצריכה טיפול. אבל איך לטפל בפוביות – את זה ראוי להסביר.
הטיפול מתחיל מהראש
אפשר לומר שברוב הגדול של המקרים פוביה איננה תגובה רציונלית. כלומר, איך לטפל בפוביות, זה משהו שלא יכול להתמקד אך ורק בהסבר מחושב וקר (כלומר אובייקטיבי). אנשים שיש להם פוביות מטיסות יכולים לדעת יפה מאוד שהסיכוי שיקרה משהו בטיסה הרבה יותר נמוך ביחס לסיכוי לתאונת דרכים. למרות זאת, לבד קשה להכחיד פוביות. מטפלים בשיטת NLP מסבירים כי טיפול בפוביות מתחיל מהראש, אבל צריך לדעת איך לגשת לזה. פוביה עשויה להיות תוצאה של דרך חשיבה שלילית, דכאנית או מגבילה. דרך חשיבה שמשמרת את אותו פחד עוצמתי. את דפוסי החשיבה הזאת ניתן לשנות בתהליך הדרגתי, בסיוע מטפל NLP. הכנסת אמונות ודרכי חשיבה חדשות, מסיטות החוצה את הפחדים והחרדות רבי העוצמה.
חיסון על ידי דמיון והרפית השרירים
מלבד הכנסת דפוסי חשיבה חיוביים במקום שליליים, אפשר לציין עוד דרך לטפל בפוביות. חשוב להדגיש שהדרך הזאת יכולה להשתלב עם שינוי דפוסי החשיבה. שיטת דמיון מודרך מכניסה את המטופל למצבים המדמים את הגורם המפריע. ההדמיה הזאת היא חלק חשוב בהתמודדות, שכן אנשים נוהגים להימנע מלהתמודד עם הגורם המאיים אפילו בדמיון. שילוב עם הרפיה והרגעת השרירים בזמן המתח, מרגילים את הגוף שהגורם המאיים איננו נורא כל כך. לאחר חשיפה בדמיון, חשיפה הדרגתית לגורם הבלתי רצוי יוצרת סוג של חיסון נפשי ולאחר מכן גם התנהגותי.
>אנשים שאלו גם איך להפסיק להיות ביישן