ריבים בין אחים: 7 עצות למניעת ריבים
סיטואציה מוכרת בכל בית בישראל היא ריבים בין אחים. כהורים, אתם בוודאי תוהים לעצמכם כיצד ניתן למנוע את הריבים אשר עלולים במקרים מסוימים להסלים עד לכדי אלימות פיזית. בכדי לעזור, להלן 7 עצות פרקטיות לצורך גישור ופשרה בין האחים במשפחה.
האחים רבים? כך תוכלו ליצור סביבה משפחתית מגובשת
נושא הריבים בין האחים הוא נושא אשר מעסיק כמעט כל הורה בישראל. למעשה, אין בית בישראל (כמו גם בעולם) אשר לא חווה פעם או פעמיים ריבים בין בני המשפחה. לעיתים, הורים נוטים שלא להתערב בריבים בין אחים מתוך מחשבה כי הם יצליחו להגיע לפשרה לבד. מדובר בטעות, וזאת בשל העובדה כי ריבים עלולים להסלים עד לכדי נתק. משום כך, חשוב כהורים לקחת אחריות ולמנוע את הריבים. כיצד תוכלו לעשות זאת? להלן 7 עצות למניעת ריבים בין האחים:
זמן אישי
אחת הסיבות הנפוצות לריבים בין אחים היא תחושה של חוסר תשומת לב מצד אחד ההורים. משום כך, חשוב מאוד להקדיש זמן איכות אישי לכל ילד, וזאת בכדי להעניק תחושה של ביטחון לילד בתוך המרקם המשפחתי.
פרגון הדדי
כאשר אתם מחנכים את הילדים לפירגון הדדי בעבור הישג או התנהגות טובה, אתם מאפשרים לילדים לצמוח ולהתפתח. באמצעות פירגון ניתן למנוע תחושה של קיפוח, אחת הסיבות המרכזיות לריבים.
תקשורת פתוחה
בית אשר מתנהל בתקשורת פתוחה בין בני המשפחה הוא בית אשר מאפשר לילדים להרגיש מוגנים. חשוב מאוד לדבר עם הילדים לאחר הריב, להבין את המקור ולהעניק לילדים את הביטחון להביע את דעתם ואת התחושות האישיות.
אובייקטיביות
לעיתים הורים נוטים לתפוס את הצד החלש יותר, לרוב כאשר מדובר באח הצעיר. בכדי למנוע ריבים, הקפידו להתנהל באובייקטיביות מלאה מול הילדים ולא לתפוס צד אלא להגיע למצב של פשרה הדדית.
אחריות משותפת
אחים בוגרים נוטים לפתח רגשי נחיתות בשל האחריות המוטלת עליהם בכל הקשור לשמירה על האחים הקטנים. בכדי למנוע את המצב הזה, הקפידו על מטלות אשר מתאימות לגילם.
משמעת
הטלת משמעת היא מרכיב חיוני וקריטי לצורך חינוך הילדים. יש לקחת את הילדים בנפרד לחדר, לשוחח עמם ולהסביר את הסיטואציה כך שהם יבינו כי חרגו מהסטנדרטים המצופים מהם.
דגש על התנהגות חיובית
כאשר האחים יושבים במשותף ומתנהגים בצורה נאותה, הדגישו את ההתנהגות החיובית כך שהם יקבלו חיזוק חיובי על ההתנהגות, ויחזרו עליה.