פזילה אצל ילדים, מאפייני התופעה
פזילה היא מצב בו העיניים אינן מיושרות כראוי. זה עלול לגרום לראייה כפולה ולקושי בהתמקדות. הסוג הנפוץ ביותר של פזילה הוא אזוטרופיה, המתרחשת כאשר עין אחת פונה פנימה ואילו השנייה כלפי חוץ. זה יכול לגרום לילדים להתקשות בקריאה, כתיבה ופעילויות ספורט כגון משחק כדורגל או כדורסל. פזילה משפיעה על כמעט 10% מהילדים מתחת לגיל 18 על פי המכון הלאומי לעיניים (NEI). ישנן סיבות רבות למצב זה כולל גנטיקה, פציעה וטראומה לשרירי העיניים במהלך הינקות או הילדות. הטיפול הנפוץ ביותר בפזילה כולל הדבקת עין אחת בעדשה מלאכותית שמניעה אותה החוצה כך ששתי העיניים רואות בבירור ללא ראייה כפולה או עיוותים של תמונות משני צידי הגוף.
מאפיינים של פזילה אצל ילדים:
פזילה אצל ילדים היא מצב של העין שבו העיניים לא מיושרות. המצב יכול להיות קיים בלידה או שהוא יכול להתפתח בשלב מאוחר יותר בחיים. הצורה הנפוצה ביותר היא אזוטרופיה, שבה העיניים פונות כלפי חוץ. ילדים עם פזילה מתקשים לעיתים קרובות ללמוד לראות כראוי ועלולים להיתקל בבעיות בקריאה ובכתיבה. יש להם גם סיכון גבוה יותר לפתח אמבליופיה, כלומר כאשר הראייה של המוח נעשית מטושטשת לצמיתות עקב ראייה לקויה במהלך הילדות. פזילה משפיעה על כשני אחוז מהילדים מתחת לגיל חמש וכשלושה אחוזים מהמבוגרים במהלך חייהם.
לסיכום;
פזילה / עין עצלה אצל מבוגרים היא מצב שבו העיניים אינן מיושרות כראוי. זהו מצב שמשפיע על ילדים ומבוגרים. פזילה בילדים עלולה להוביל לבעיות חמורות כמו ראייה כפולה, עיניים צולבות, ראייה מטושטשת ועוד. זה גם עשוי להשפיע על התפתחות הילד והלמידה. הצורה הנפוצה ביותר של פזילה בילדים היא אזוטרופיה שמשמעותה היא שעין אחת פונה פנימה ואילו השנייה פונה החוצה. ניתן לטפל באזוטרופיה באמצעות טיפות עיניים או ניתוח בהתאם לחומרת התסמינים.