מתי יהיה נכון להתחיל טיפול מגע?
טיפול מגע מתאים לאנשים אשר חוו טראומה, סובלים מסוגים שונים של בעיות אשר קשה להם לדבר עליהן. רבים מהם אינם מסוגלים להיפתח ובטח ובטח לא לאדם שפגשו כעת לראשונה.
לכן הטיפול הראשוני הוא טיפול במגע (כמו טיפול מחובר) אשר יוצר מצד אחד הרפיה ומצד שני מחבר בין המטופל לעצמו ולמטופל ויוצר ביניהם חיבור ואמון.
בשלב זה של הטיפול הוא נהנה מאד מהמגע, הדבר יוצר אצלו רגיעה ושקט נפשי והוא מתחיל לחוש שהמגע מאפשר לו שלווה ומנוחה שהייתה כל כך חסרה לו לאחרונה עקב הדברים אשר חווה.
גם אם כעת המטופל אינו מדבר ומספר את אשר על ליבו זה בסדר גמור, במהלך הטיפול או בטיפול שלאחר מכן קיימת סבירות גבוהה שהוא יתחיל לדבר ולהביע את הדברים אשר מציקים לו.
טיפול מגע
מלאכת החיבור מאפשרת למטופל להתחבר לעצמו, להאמין ביכולות ובמסוגלות שלו או שהוא מכיר במודע שלו.
טיפול מגע הוא למעשה שלב ההכנה לטיפול המורחב הכולל שיחות, הבנת הבעיות ומציאת פתרונות מגוונים אשר יקלו עליו בהתמודדות היום יומית במצבים שונים ועם סוגים שונים של אנשים כמו בני המשפחה, אנשי חינוך, מנהלים במקומות העבודה ועוד.
לאור העובדה שמדובר בטיפול חדשני קיימת רתיעה טבעית מסוג זה של טיפול ואחדים אף אומרים מראש כי הם לא מאמינים לא בטיפול עצמו ולא באפשרות שיהיו לטיפול תוצאות כלשהם.
מכיוון שמקצתם מוכנים לתת לכך צ'אנס, הם מגיעים לטיפול ומקבלים טיפול במגע, ראו דוגמא. המגע בנקודות שהן בעייתיות עבור כל אחד באופן ספציפי גורמת להם לשינוי בתחושה וההרגשה הטובה הזו מובילה אותם להכרה שאולי טיפול מסוג זה שבסיסו הוא בחיבור האישי בין אדם לעצמו, יכול לעזור לטווח הקצר או הארוך.
רק כאשר המטופל מגיע לבד למסקנה הזו, אפשר לקדם את התהליכים הטיפוליים ולנסות לדובב אותו לשאול שאלות כלליות כדי להבין מה שורש הבעיה, מדוע הוא בטראומה ומה גרם לכך.
הבנת הגורמים המפריעים לו בחיי היום היא הבסיס לקיומו של הטיפול ולהצלחתו ולכן המטפל מעניק למטופל את המעטפת הנדרשת.