פתיחת עסק משפחתי: מאיפה מתחילים?
השילוב בין העולם העסקי לעולם המשפחתי יכול בקלות להפוך לתערובת נפיצה. על מנת שתוכלו לנהל עסק משגשג, ישנם מספר שלבים אותם חייבים לבצע. מהם? להלן הפרטים.
חולמים על עסק משפחתי? זה מה שעליכם לעשות
במדינת ישראל קיימים לא מעט עסקים משפחתיים אשר מצליחים מאוד. בו בעת, ישנם לא מעט עסקים משפחתיים אשר גוררים את המשפחה למאבקים משפטיים סבוכים אשר עלולים להוביל לפירוק מערכת יחסים ולעיתים גם לנתק מוחלט. להקמה של עסק משפחתי יש יתרונות וחסרונות, ועל כך תוכלו לקרוא עוד במאמר הבא. במידה והחלטתם ללכת על זה – להלן מספר צעדים חשובים אשר במסגרתם תוכלו להבטיח את הצלחת העסק ובו בעת גם את מערכת היחסים המשפחתית.
הגדרת החזון של העסק
כל עסק מתחיל בראש ובראשונה מהגדרת החזון. חשוב לבצע יישור קו ולהחליט על סוג השירות/מוצר אותו אתם מספקים, האם מדובר בעסק לוקאלי או שמא גלובלי ועוד.
הקמת תוכנית עסקית
תוכנית עסקית כוללת נדבכים כלכלים חשובים: איך מתקבלות החלטות? למי יש זכות וטו ולמי אין? בתוכנית העסקית יש לכלול אלמנטים נוספים אשר כוללים חלוקת דיבידנדים, בונוסים וכן מטרות כלכליות. רוב ההחלטות הניהוליות נוגעות לכסף ולכן באמצעות התוכנית העסקית תוכלו לפעול כשורה.
הגדרת תחומי אחריות בהתאם ליכולת
עסק משפחתי הוא עסק לכל דבר ועניין ולכן יש לבצע הפרדה בין היכולת האישית של כל אחד מבני המשפחה, בהתאם להשכלה הרלוונטית. בלא מעט מקרים העסק עובר לדור השני והשלישי, ולכן הדינאמיקה משתנה. חשוב לקבוע פגישה קבועה פעם בחודש או רבעון, וזאת לצורך יישור קו.
תיאום פגישת ייעוץ עם יועץ פיננסי
באמצעות יועץ פיננסי מומחה תוכלו לבנות את תמהיל העסק, ולקבוע מטרות ויעדים. השקעה כספית בדמות יצירת קשר עם יועץ פיננסי היא הכרחית ואף כדאית, כפי שיעידו בעלי עסקים רבים. היועץ הפיננסי ילווה אתכם בכל הקשור להחלטות כלכליות, לקיחת הלוואות וכן ניהול תזרים המזומנים של העסק – זאת בהתאם ליעדים קצרי מועד וארוכים יותר, אותם יש למדוד במהלך הדרך, לצורך שיפור תהליכים.