הכל על תהליך של ביטול הסכם מכר
הפרת הסכם מכר הינו למעשה הפרה של הסכם לקניית דירה. קניתם דירה, חתמתם על חוזה אך ברגע האחרון התחרטת וביטלתם אותו? ייתכן שאתם בבעיה. מטרתו של הסכם מכר הינה להגן גם על הקונה וגם על המוכר, הוא מספק תחושת ביטחון אשר לרוב מאוד נצרכת בעת תהליך של רכישת דירה ולכן כל ביטול הסכם מעין זה מוביל אחריו תהליך ארוך של דיונים ולעיתים אף תביעות. קראו בהרחבה על ביטול הסכם מכר באתר של ניר אביבי!
כל מה שרציתם לדעת על הסכם מכר
כולנו יודעים שחוזה הינו דבר מחייב ויש לקיים אותו, למדנו זאת עוד מהילדות והדבר כמובן מלווה אותנו בחיינו הבוגרים. אך מה קורה במידה החוזה אינו מתאים לנו יותר ואנו מעוניינים להפר אותו? כאשר מדובר על חוזה קניית דירה קיימת האפשרות של הפרה יסודית.
כלומר, קיימת אפשרות מסוימת בגינה ניתן לבטל את החוזה ולהישאר בחיים. הפרה יסודית של הסכם מכר הינה האפשרות להפר את החוזה בעילה מסוימת אשר למעשה פגמה בחוזה ולכן הובילה להפרתו. ישנן מספר עילות בגינן ניתן להפר חוזה:
- לוחות זמנים- במידה והמוכר או הקבלן הבטיחו לספק את הדירה עד תאריך מסוים אך העניין מתעכב והדירה אינה נראית באופק קיימת האפשרות לדרוש לבטל את החוזה בגין אי עמידה בזמנים.
- הצהרות המוכר- בעת הקנייה מסתמך הקונה על דבריו של המוכר אשר מצהיר הצהרות מסוימות בקשר לנכס. במידה ומתגלה כי אחת או כמה מההצהרות הללו אינה מדויקת או אינה יכולה הקונה יכול לדרוש לבטל את החוזה ללא חשש כי הוא יינזק מכך.
- תיאום עם המוכר- בהחלטה משותפת של המוכר יחד עם הקונה קיימת האפשרות לבטל את החוזה וכך שני הצדדים יכולים לצאת לדרך חדשה מבלי שאיש מהם יפגע מכך.