כך תשמרו על ילדיכם בבית
הילדים שלנו הינם האוצרות הכי יקרים לליבנו. חשוב שנדע תמיד לאן הם הולכים, לחנך אותם לבטיחות בדרכים ולשמור עליהם, יחד עם זאת במקום שמרגיש כבטוח ביותר לעיתים קורות תאונות נוראיות. שפיצים של רהיטים, כיריים הפועלות על גז, ארון התרופות ועוד שלל אפשרויות המהוות סכנה.
אנחנו לא תמיד מסוגלים לשים לב לכל פעולה של ילדינו בבית, בערך כ- 30 אחוזים מאשפוזי הילדים נגרמים כתוצאה של תאונות בבית. אז מה עושים כדי לשמור עליהם? לפניכם נקודות חשובות בקצרה, ובאתר http://srafim.co.il תוכלו לקרוא בהרחבה.
הרחיקו את ארון התרופות
ילדים הינם סקרניים מטבעם, כאשר הם רואים מבוגר לוקח תרופה יכול להיות מצב שבו הם ירצו לקחת את התרופה גם כדי להרגיש מבוגרים, יכול להיות גם מצב שהם ייקחו תרופות מתוך סקרנות תמימה או חיפוש אחר ממתקים. כיום יש בשוק אפשרויות נעילה קלות לארון התרופות וקיימות גם קופסאות מיוחדות בעלות נעילת ילדים או נעילה במפתח כדי למנוע אשפוזים מיותרים.
רהיטים מסוכנים
ילדים אוהבים לשחק, לקפוץ, לרוץ ולהשתולל. לא פעם יקבל הילד מכה כתוצאה ממשחק תמים. כדי למנוע תאונות חמורות כגון פצעים פתוחים ברחבי הגוף ובמיוחד בראש, כדאי למזער את הרהיטים בעלי השפיצים. ניתן לעשות כך על ידי כלים מיוחדים ולמחמירים אפשר להזמין איש מקצוע שיעגל את הפינות של הרהיט.
מכשירים חמים
כאשר מופעל בבית תנור בישול למשל, אין הרבה מה לעשות מלבד לשמור על האזור מפני גישה של ילדים. כאשר מדובר בתנור חימום באמבטיה במהלך החורף הקר, ניתן להלביש על התנור מעיין כלוב גדול שימנע נגיעה במוקד החום.
טריקת דלתות
כאשר דלת נטרקת בחוזקה זה יכול להיות מקור לתאונה קשה, במיוחד לאצבעות. ישנם שלל אביזרים שונים היכולים למנוע את פעולת טריקת הדלת למשל גלגל המתחבר אל תחתית הדלת שלא מאפשר לה להיסגר מעבר למהירות מסוימת ועוד.
בטיחות במטבח
כאשר מבשלים משהו על בסיר על הגז, הרחיקו את ידית הסיר מקצה הגז כך שהילד לא ימשוך בה בטעות. מומלץ להשתמש בעיקר בכיריים הרחוקות יותר מהגישה של הילדים כך שברגע שתסיימו לבשל תוכלו לעזוב את המקום מבלי חשש שהילד יגע בכיריים ויקבל כוויה.