הסכם ממון בין בני זוג האם זה רצוי בכל מצב?
לעיתים רבות, ישנם ויכוחים בין בני זוג בעיקר על רכוש משותף, ולכן הם בוחרים לחתום, מראש, על הסכם ממון. הסכם ממון מטרתו להגדיר בין בני הזוג מהו החלק ברכוש המשותף של בני הזוג שהצטבר עקב הנישואין, וכן רכוש נוסף שיצטבר במהלך חיי הנישואין. הסכם ממון שנעשה בבית הדין הרבני יש לו עליונות משפטית והלכתית, כמו כן הסכם כזה גם מונע מחלוקות ויכוחים, בנושא חלוקת רכוש במקרה של גירושין. אך יחד עם זאת יש מקרים שלא תמיד ראוי בהם לערוך הסכם ממון.
מהו תוכן ההסכם?
תוכן ההסכם תלוי ברכוש המשותף של בני הזוג, ומותאם אישית לרכוש, שקיים אצלם כרגע, וכן לרכוש המשותף שייצברו במהלך הנישואין שלהם כמו: דירה, רכב, חסכונות, פנסיה, וכל דבר שהם חושבים שעלול להיות בו פתח של ריב.
באיזה מקרים כדאי לבצע הסכם ממון?
כל אדם המעוניין להגן על הרכוש שלו אדם צריך לבצע את הסכם הממון, אך חשוב להבין כי בדרך כלל זוגות לפני הנישואין, אינם ששים לערוך הסכם שכזה. לא בכל מקרה כדאי לבצע אותו, אך במקרים שבהם אחד מבני הזוג מגיע עם רכוש קודם והשני אינו מגיע עם רכוש קודם או במקרים שהייתה עזרה מההורים לרכישת דירה, אך לא בצורה שווה, יש לשמור על חלוקת הרכוש בצורה שווה במקרה של גירושין.
סיוע חיצוני של טוען רבני
על מנת שהסכם הממון ימצה את זכויותיו, ויהיה תקף במקרה של גירושין, יש לרכוש את שירותיו של טוען רבני, המומחה בכל הכללים ההלכתיים והמשפטיים, על מנת שהסכם זה יהיה תקף אצל בית הדין הרבני ורק טוען רבני יוכל לבצע זאת.