הסכם הורות משותפת – האם הוא מתאים לכל אחד?
הסכם הורות משותפת הוא מסמך שנוצר על ידי שני ההורים לילד וקובע את הכללים לגבי משמורת, ביקורים ומזונות ילדים. הסכמים אלו נעשים לרוב כדי להגן על זכויות שני ההורים כאשר הם אינם חיים יחד. באופן כללי ניתן לראות בעין יפה את ההליך אך האם הוא מתאים לכל אחד?
הסכם הורות משותפת – מה המשמעות?
מדינות מסוימות דורשות כי הסכם הורות משותפת ייכתב לפני שניתן יהיה לאכוף אותו בבית המשפט. סוגי ההסכמים הנפוצים ביותר כוללים: משמורת משפטית משותפת, משמורת פיזית משותפת, משמורת משפטית בלעדית עם משמורת פיזית משותפת ומשמורת משפטית ופיזית בלעדית. חשוב מאוד שעורך דין יבדוק כל הסכם הורות משותפת לפני החתימה על מנת לוודא שהוא בר אכיפה.
באופן כללי יותר – הסכם הורות משותפת הוא הסכם בין הורים לגבי משך הזמן שכל הורה יבלה עם ילדו לאחר הפרידה. הסכם הורות משותפת יכול להיות פשוט כמו הבנה מילולית בין ההורים, או שהוא יכול להיות רשמי ומפורט יותר.
ישנם שלושה סוגים בסיסיים של הסכמי הורות משותפת: משמורת פיזית משותפת, משמורת משפטית משותפת ומשמורת מפוצלת. משמורת פיזית משותפת פירושה שלשני ההורים יש זכויות וחובות שוות בכל הנוגע לקבלת החלטות לגבי חינוך ילדם
לתיאום פגישה עם עו"ד לגישור גירושין>>>
למי זה מתאים?
הסכמי הורות משותפת הופכים פופולריים יותר ויותר עם השנים. הסכמים אלו הם סוג של הסדר משמורת המאפשר לשני ההורים לחלוק את האחריות של גידול ילד באופן שווה. הסכם הורות משותפת יכול להועיל מאוד לילד, אך חשוב להבין היטב מה כרוך בו לפני החתימה.
להסכמי הורות משותפת יש יתרונות רבים, אבל יש גם כמה חסרונות. אנשים מסוימים עשויים לחשוב שסוג זה של הסכם אינו יעיל עבור ילדים מכיוון שהם זקוקים ליציבות ועקביות מהוריהם. יכולים להיות גם אתגרים בתזמון כששני ההורים עובדים במשרה מלאה ויש להם לוחות זמנים עמוסים.